En au pair forsikring er vigtig

En omfattende au pair forsikring er grundlaget for et ubekymret ophold. Både for dig som au pair og naturligvis den respektive værtsfamilie. Et ophold i et fremmed land bringer et unikt sæt forsikringsbehov. Selv for au pairer i Europa, der rejser til andre EU-lande, er det ikke sikkert, de er tilstrækkelig dækket. Det er derfor vigtigt man har styr på alt, inden man rejser.

Gode forsikringer kombinerer rejsesundhedsforsikring, ulykkesforsikring, ansvarsforsikring, bagageforsikring og nødhjælpsforsikring, som er en slags omfattende pakke, der opfylder de unikke forsikringsbehov for au pairer og værtsfamilier.

Au pair forsikring

Oplevelser

At være au pair i et andet land giver oplevelser og mindeværdige øjeblikke for resten af livet!

Kultur

Værtsfamilien og dine nye venner kommer alle fra et andet land, så du lærer meget mere om deres kultur

Erfaring

Et udlandsophold giver stor erfaring og hjælper dig senere i livet. Det står nemlig rigtig godt på dit cv

Mere info

Et au pair-ophold er en spændende og lærerig ting. Både for personen og familien. Med en rigtig au pair forsikring kan du gøre meget mere og derfor vil opholdet også være en større succes. Forsikring spiller en vigtig rolle under dit ophold i udlandet, da medicinsk hjælp i nogle lande kan være rigtig dyrt. Kravene afhænger af ens statsborgerskab, opholdets længde og det valgte værtsland. Det kan være man muligvis er nødt til at tilmelde sig det nationale sundhedsvæsenssystem. I andre tilfælde skal man som au pair registrere sig hos en privat sundhedsforsikring. I nogle lande skal værtsfamilien tage sig af forsikringsdækningen for deres au pairs. Læs mere om forsikringsregler og priser hos Tryg eller Gouda.

Forskellige forsikringsaftaler i forskellige lande

Den sundhedsforsikringsdækning, som en au pair har i deres hjemlande, dækker typisk ikke alle de behov, der kan opstå i fremmede lande. Dette gælder personer fra EU-lande og fra lande uden for EU. I Tyskland, der er vores naboland, er det for eksempel værtsfamilien, der er forpligtet til at forsikre deres au pairer som specificeret af Bundesagentur für Arbeit.

Enkeltrejseforsikring kan være en mulighed

En enkeltrejse forsikring til au pairs kan være en god idé. Selvom man har en almindelig rejseforsikring eller årsforsikring, er det ikke nok. De gælder ofte ikke længere end maksimalt 1-2 måneder. De fleste au pair programmer strækker sig over en meget længere periode. Disse typer forsikringer plejer også at være meget billige, derfor kan det kun anbefales.

Er det lige meget hvor du rejser hen?

Nej. De fleste forsikringsselskaber tilbyder 2 pakker. En pakke til, hvis man rejser i Europa og en, hvis man rejser ud i verden. Det kunne eksempelvis være Australien, USA eller et andet land. Derudover skal du som person også være meget opmærksom på, at den pågældende forsikring dækker au pairs. Mange typer rejseforsikringer dækker generelle ferieophold – Et au pair ophold går delvist under erhvervsophold, så det er vigtigt at disse ting undersøges før adgang.

Andre tips

Vi anbefaler samtidig at du husker det Blå Sygesikringskort, hvis du rejser rundt i Europa. Det er gratis og de fleste personer har allerede et. Kortet sikrer, at du som minimum er dækket som de indfødte i det land, hvor rejsen går til. Måske er du ikke dækket lige så godt som i Danmark, men man er som rejsende også opmærksom på andre landes sundhedsvæsen.

Husk dog at det blå kort ikke dækker alt. Hjemtransport er eksempelvis ikke omfattet. Sørg derfor at du altid har en privat au pair forsikring inden rejsen starter.