Bliv au pair i Japan

Japan er et land med mere end 6.800 øer i Stillehavet. Hvis du vil mere om deres land end, hvad du allerede ved omkring deres kirsebærblomster, origami og sushi, skal du helt klart overveje et ophold som au pair i Japan. På denne side, har vi derfor sammensat nyttige oplysninger til alt, hvad du skal bruge omkring at studere, arbejde eller bare rejse i landet. 

Som au pair i Japan vil du lære “Landet med den stigende sol” at kende på din egen måde. Landet minder på ingen måde om vores vestlige verden og derfor skaber det også en unik mulighed for at prøve noget anderledes. Det betyder ganske enkelt, at du vil få minder for livet!

Bliv au pair i Japan

Oplevelser

At være au pair i et andet land giver oplevelser og mindeværdige øjeblikke for resten af livet!

Kultur

Værtsfamilien og dine nye venner kommer alle fra et andet land, så du lærer meget mere om deres kultur

Erfaring

Et udlandsophold giver stor erfaring og hjælper dig senere i livet. Det står nemlig rigtig godt på dit cv

Hvad med visum?

Som dansker har man brug for Visa til Japan. Du skal være mellem 18 og 25 år når ansøgningen indgives. Au pair opholdet i Japan må ikke overstige 12 måneder. Hvis du vil ansøge om et visum, skal du kontakte den japanske ambassade eller det japanske konsulat i nærheden af dig. Læs mere her.

Hvad kan jeg forvente i Japan?

Der er ikke rigtig nogle officielle au pair programmer for Japan, men landet tilbyder attraktive muligheder for at bo og arbejde som au pair hos en japansk værtsfamilie. Det man skal bruge hertil, er det japanske Working Holiday-program. Så læs nedenfor mere og find væsentlige oplysninger om at være au pair i Japan. Herefter kan du starte rejse og endelig opdage øens nation på egen hånd. Japan har ikke den store historie i au pair programmer, men bliver efterhånden mere og mere populært i landet. Du kan derfor være nødt til at bruge mere tid, for at organisere dit ophold i Japan. Et godt tip er at lede efter udenlandske familier, som bor i Japan. Chancen er større for, at de selv mangler hjælp til deres huslige pligter og børnepasning. En au pair i Japan arbejder typisk for deres værtsfamilie i op til seks timer om dagen. Resten af tiden står normalt til din rådighed. Det giver mening at bruge en del af det til kvalificeret sprogundervisning.

Godt at vide

Opholdet i Japan varer normalt mellem 6 og 12 måneder. Udover en månedsløn i form af lommepenge, får du naturligvis gratis kost og logi. Man bliver ikke rig af lønnen, men er nok til at række, hvis man lever forholdsvis billigt. Det anbefales naturligvis også at have en opsparing, hvis man ønsker at opleve en masse seværdigheder i fritiden. Lønnen dækker naturligvis til sine personlige behov, men alt udover det kræver mere. Du skal også vide, at der ikke er nogen ensartede regler vedrørende forsikring, arbejdstid osv. sørg derfor altid for at indgå en aftalekontrakt med din værtsfamilie, så i har alt nedskrevet. Det er meget vigtigt, hvis der skulle komme nogle små ting hen ad vejen.

Krav til au pair Japan

  • Grundlæggende kendskab til japansk er en fordel, men er ikke et krav
  • Minimumalder 18 – Maksimal alder 25
  • Du skal være åben, venlig og glad for børn
  • Det kan være godt at vise referencer for tidligere børnepasning

Hvordan ansøger jeg?

Da au pair-modellen stadig er ny i landet, fungerer det således, at du ansøger direkte hos de forskellige familier. En god strategi er også at placere annoncer i de engelsksprogede daglige aviser i Japan. Nogle au pair agenturer begynder også at lede efter personer, men har endnu ikke nogen eksplicitte programmer, da det er ret nyt.