Hvorfor blive au pair i New Zealand?

Subtropiske landskaber, boblende svovlsøer, aktive vulkaner og gejsere samt en masse grønt så langt øjet kan række. Det er New Zealand. Der findes også livlige byer som Auckland og Wellington i landet, der byder på en masse. Du kan opdage alt dette som au pair i New Zealand. Efterspørgslen efter danske au pairs i New Zealand har aldrig været så stor som den er nu.

Du vil hurtigt føle dig hjemme her, da en kommende værtsfamilie hurtigt vil involvere dig i deres familieliv. Er dine forældre bekymrede, når du flyver til den anden side af verden? Så er det bare at sige til dem, at landet er blandt de mest sikre i hele verden. 

New-Zealand-Au-Pair

Oplevelser

At være au pair i et andet land giver oplevelser og mindeværdige øjeblikke for resten af livet!

Kultur

Værtsfamilien og dine nye venner kommer alle fra et andet land, så du lærer meget mere om deres kultur

Erfaring

Et udlandsophold giver stor erfaring og hjælper dig senere i livet. Det står nemlig rigtig godt på dit cv

Før du planlægger at være au pair i New Zealand

Der er selvfølgelig enkelte ting, der er gode at vide før et eventuelt ophold. Du ved sandsynligvis allerede, at det at være au pair er en fantastisk måde at arbejde med børn på. Derudover er det en fantastisk måde at se verden med andre briller og opleve en anden kultur. Læs mere om det at være au pair i landet nedenfor.Du drager også fordel af det engelske sprog, som er det gængse sprog. Bliv au pair i New Zealand og tag på talrige udflugter og weekendture og oplev lidt ekstra under opholdet. Du vil aldrig komme til at føle dig ensom. At være au pair er ikke kun ekstremt givende med hensyn til erfaring, løn, gratis indkvartering og mad. Det er også temmelig hårdt at komme ind i en eksisterende familiestruktur. Du skal være i stand til at finde den rigtige balance mellem at være en del af familien og være medarbejder. Det er dog generelt aldrig et problem, hvis man kommer med et åbent sind og positivet. Derudover er det også vigtigt at have evnen til at tale ærligt med dine værter, hvis der skulle opstå problemer.

Påbegynd rejsen

At blive au pair i New Zealand er egentlig ikke svært. Det handler blot om at finde en værtsfamilie i det spændende og smukke land. Du kan nemt klikke dig videre her fra siden og finde den ønskede værtsfamilie. Klik blot på ”bliv au pair”. Som au pair i New Zealand står det frit for, hvilken destination du vælger. De forskellige værtsfamilier er utrolig flinke. Før du rejser, er det normalt med et Skype interview, hvor i kort kan lære hinanden at kende. Det er vigtigt at have ansigt på den kommende familie inden rejsen, så man ved hvem de er. Er der god kemi, er det bare om at bestemme din ankomstdato i samråd med din værtsfamilie.

Du har brug for et arbejdsvisum

Inden du begynder at finde en ønsket familie, skal du se, om du er i stand til at arbejde i New Zealand. Den nemmeste måde at gøre det på er med et arbejdsferievisum. Et arbejdsferievisum i landet giver folk fra over 40 lande mulighed for at arbejde og rejse i op til 6, 12 eller 23 måneder. Du kan læse mere her.

Du skal mindst være i stand til at tale engelsk

Dit engelsk behøver naturligvis ikke at være det bedste. Desuden ved de fleste familier godt, at de rejsende kommer til for at blive endnu bedre til engelsk. Derfor er de mere end glade for at hjælpe dig med at blive stærk i sproget. Nogle familier vil endda også gerne lære lidt dansk, så det er endnu en anden fordel for nogle værter, der ønsker at lære deres børn andre sprog. Så kan i hjælpe hinanden.

Kørekort anbefales

At have et kørekort åbner så mange flere muligheder for dig, da værtsfamilier sandsynligvis vil have dig til at køre børnene i skole. Hvis dit kørekort er skrevet på engelsk, accepteres det i New Zealand. Hvis ikke, har du også brug for et internationalt kørekort. Det kan du bestille her. Før du kører afsted, er det naturligvis vigtigt at du kan de gældende færdselsregler i landet. Eksempelvis kører man i venstre side af vejen.

Børnepasningserfaring

Nogle familier kræver, at du har et vist antal timer i børnepasning, hvad enten det er babysitting, oplevelse i en børnehave eller noget helt andet. Normalt skitserer de forskellige familier dog dette i deres opslag, så man ikke er i tvivl.

6-12 måneder er en normal længde for opholdet

Til børnenes velbefindende foretrækker værterne normalt at have au pairs boende i mellem 6 til 12 måneder. Lav dog gerne en slags formel kontrakt, hvor begge familier skriver under. Der kan i få tilfælde komme tvister eller uenigheder, så hvis man har vigtige ting nedskrevet i en aftale/kontrakt, er man altid bedst stillet.

Ren straffeattest

Af åbenlyse grunde kræver familier at du har en ren straffeattest. Det er sandsynligt, at de vil bede om attester fra landet, som du har boet i de sidste 10 år. Attesterne er normalt nemme at bestille online på politiets hjemmeside. Ellers kan du læse mere her.

Generelle vilkår

Den sædvanlige aftale med au pairs er, at du får gratis indkvartering, gratis mad og en ugentlig løn. Selvom de fordele du får med værtsfamilier, varierer, så er dette normalt de gældende vilkår:

  • Gratis indkvartering
  • Gratis mad
  • En ugentlig løn på ca. 750 kr.
  • En eller to dage fri om ugen
  • Et par ugers ferie

Lyder alt rigtigt for dig?

Det lyder fjollet, men nogle mennesker ser bare kun fordelene ved gratis indkvartering, gratis mad og lommepenge. På den måde kan man billigt og nemt se verden. Dette bør ikke være din primære motivation, da meget af din tid drejer sig om børnene og familien, du er sammen med. Arbejdet med børn og udføre huslige pligter bør være dit hovedfokus. Du har dog rigeligt med tid til at opleve landet på og lære en masse kulturforskelle.