Bliv au pair i Norge

Norge er et tyndt befolket land, som er kendt for sin uspolerede natur, omfattende skovområder, adskillige søer og fjorde og dejlige mennesker. Som au pair i Norge har du chancen for at opleve det unikke land, byerne og nordlys, hvis du er langt nok nordpå. Ud over dette, har landet naturligvis endnu mere at byde på.

Oplev de smukke fjorde, unikke bjergkæder og et specielt dyreliv, hvor man kan opleve elge, bjørne eller arktiske ræve. Dette er med til at gøre Norge og den unikke nordiske kultur helt fantastisk. Med din værtsfamilie i Oslo eller et andet område i landet, kan du lære Norge at kende ud over det sædvanlige.

au-pair-norge

Oplevelser

At være au pair i et andet land giver oplevelser og mindeværdige øjeblikke for resten af livet!

Kultur

Værtsfamilien og dine nye venner kommer alle fra et andet land, så du lærer meget mere om deres kultur

Erfaring

Et udlandsophold giver stor erfaring og hjælper dig senere i livet. Det står nemlig rigtig godt på dit cv

Før du planlægger at være au pair i Norge

Familielivet er meget vigtigt for indbyggerne i det nordiske kongerige, derfor bliver man som au pair i Norge mødt med en varm hilsen af sin kommende værtsfamilie. Når du ankommer, vil du være en del af familien og blive behandlet som sådan. Det sprog, du taler med din værtsfamilie, er formentlig dansk eller engelsk, men du kan selvfølgelig også lære norsk, hvis du har mod på det. Du vil bestemt ikke kede dig i din fritid. Du vil helt sikkert elske at tage på sightseeing i hovedstaden Oslo og en efterfølgende shoppingtur på Karl Johans gade. Selvfølgelig kan du også tilbringe en dag i forlystelsesparker med dine nye venner eller opdage en af ​​de mange øer på en sejltur. Uanset hvad du beslutter dig for, har landet utrolig meget at byde på.

Der er kun nogle få store byer i landet, og der er ofte lange afstande mellem de enkelte lokationer. De fleste værtsfamilier bor i mindre byer eller i små byer. Da familierne er meget spredt og for det meste bor i landområderne, er det vigtigt at du er yderst åben for den valgte destination. Det vigtigste er, at du finder en værtsfamilie, der passer perfekt til dig. Nogle familier endda for offentlig transport til sprogskolen eller udlåner en bil eller cykel. Derfor vil man som regel altid være mobil og ikke fastlåst til en destination. At have et kørekort er bestemt meget vigtigt, da det er almindeligt for dig at bringe børnene i skole og hente dem igen.

Generelle regler

  • Mellem 18 til 30 år gammel
  • Har gerne erfaring med børnepasning
  • Engelsksprogede færdigheder. Ellers er familier generelt glade for at du kan tale dansk.
  • Ren straffeattest
  • Ønsker at tilbringe 6 til 24 måneder i Norge.

Rettigheder og forpligtelser

Dine opgaver inkluderer primært at passe børnene. Du bringer dem i skole eller børnehave og henter dem igen. Du spiller med dem og hjælper med lektier og lægger dem i sengen. Du laver let husarbejde, støtter familien med at holde lejligheden i orden og hjælper med vask og strygning. Du tilbereder også morgenmad og enkle måltider og hjælper med shopping. Oftest arbejder man 30 timer om ugen. Din arbejdstid og opgaver varierer naturligvis af børnenes alder.

Som au pair får du

  • Eget værelse og gratis måltider
  • Ugentlige fridage
  • 3000 – 3500 kr. om måneden. Derudover modtager man ofte lommepenge til transport.

Au pair forsikring i Norge

Forsikringer gælder automatisk i Norge, da lommepenge, som værtsfamilien betaler, skal beskattes. Du er forsikret som au pair i Norge af deres respektive sundhedssystem. Din værtsfamilie registrerer dig der. Den statslige sundhedsforsikring dækker behandlingsomkostningerne, men kun for akutte sygdomme. Omkostningerne ved tandbehandling og behandling af kroniske sygdomme godtgøres ikke. En yderligere international sundhedsforsikring anbefales. Overstående skriv kan dog være ændret, så for at være på den sikre side, anbefaler vi at du sammen med din værtsfamilie undersøger disse ting. Du kan læse mere om au pair forsikringer her.